zondag 7 april 2013

Paasweekend in Drenthe

Afgelopen Paasweekend doorgebracht bij goede vrienden van ons in Drenthe. We delen gezamenlijke hobby's. We hebben beide honden en houden veel van de natuur. We hebben dit weekend aangegrepen om beide dingen samen te pakken en vooral te gaan genieten. Hieronder volgt een impressie van wat we zoal gezien hebben.

We starten met een reeks foto's vanuit de boswachterij Grolloo. We hebben daar de Veenpluisroute gelopen  en dan langs tal van mooie plekken gekomen. Het was eerst nog best koud. Het had 's morgens nog gesneeuwd en het ijs lag nog in de slootjes.

Net of je in het buitenland bent.

Hollandse prairie.


Het ijs en sneeuw ligt nog in de sloot.





Na de wandeling nog even genoten van wat de dierenwereld allemaal doet. Eerst een mooie Dassenburcht gezien. De Das was bezig geweest om de boel binnen op te ruimen. Gras wat niet meer nodig is voor isolatie, of wat gebruikt is in de kraamkamer wordt naar buiten gewerkt. De burcht is dus in gebruik. Ook de wissels om de burcht laten zien dat hier regelmatig gebruik van wordt gemaakt.

Ingang van een tunnel van de Dassenburcht.

De Eekhoorn gebruikt de boom als bankschroef voor de dennenappels.

Het gras is naar buiten gewerkt.

De Dassenwissel

De Eekhoorn heeft het druk gehad.

Door de droogte is hier een stuk heide afgebrand.


Dag 2 vertrekken we richting het Dwingelerveld. We gaan naar een heel mooi stukje. Het landschap is wat heuvelig en er zijn verschillende vennen. Het weer zat enorm mee. Lekker temperatuurtje en een heerlijk zonnetje erbij.










Een prachtig decor; Een ven met een mooie lucht.

De heide is nog dor en grijs. 




Met de ondergaande zon komt ook aan dit geweldige weekend een einde.

1 opmerking: